Vochtproblemen komen vaak voor op het gebied van hoge temperaturen en worden niet erg serieus genomen. Een basissement dat grotendeels ongebruikt blijft, confronteert uiteindelijk de vochtigheidsproblemen en kan een vreselijke geur van muffe geur en vervallen muren veroorzaken.


Symptomen gerelateerd aan vochtopbouw in de kelder kunnen worden geïdentificeerd als waterophoping en afdruipen van de muren. Vochtige muren met zichtbare watermatrijzen zijn heel gebruikelijk in vochtige kelders. Rotting en rotting van houten interieurs kan te wijten zijn aan mijten of aan vochtigheid. Efflorescentie, spatten van beton zijn de symptomen die optreden na een langdurige vochtige toestand.


Het is erg belangrijk om te begrijpen waar het water vandaan komt, waardoor het vocht zich ontwikkelt en waardoor het vocht zich in de kelder kan ontwikkelen. Er zijn drie bronnen van vocht:


1. Regenwater of grondwater
2. Mechines zoals luchtbevochtigers, stoffen drogers, ophoping van water in het beton van muren.
3. Vochtige lucht die door de ventilatie uit de buitenlucht komt.


De externe bronnen van vocht kunnen in de kelder worden overgedragen via bronnen zoals scheuren in de muren, onjuiste funderingen en waterafvoer, onjuiste en niet-werkende gootconstructie. Hier zijn de selectieve maatregelen die kunnen worden genomen om deze problemen te voorkomen om de luchtvochtigheid in de kelder te beheersen.
Een persoon moet altijd rekening houden met de twee belangrijkste dingen terwijl hij probeert de problemen met vocht in de kelder op te lossen. Een daarvan is om de problemen die in het begin gemakkelijker zijn om te doen te benaderen en vervolgens door te gaan naar moeilijkere kwesties. Ten tweede om een ​​betere logische oplossing te bedenken om kosten en moeite te besparen.

 


De eenvoudigste manier om vocht te beheersen, is door de overtollige vochtbronnen in de kelder te verwijderen en de ruimte te ventileren voor betere luchtcirculatie. Als het zomerseizoen is, probeer dan de ventilatie buiten de lucht te houden, zodat de binnenkant van de kelder warm en vochtig wordt.


Gebruik ontvochtigers om de symptomen van vocht en geur in de kelder te verminderen, maar er wordt niet gesuggereerd om een ​​oplossing voor de lange termijn te zijn. De luchtontvochtiger haalt maximaal vocht uit de omgeving, wat een onbalans in de lucht van buiten en van binnen kan veroorzaken, die leidt tot uitbloeiingen en de muren en interieurs in grotere mate zal beschadigen.


Het coaten van het interieur kan de kelder vochtvrij maken en geeft een betere uitstraling aan de kelder. De coating blokkeert de condensatie van het aanwezige water in de wanden en de vloer gedurende een bepaalde periode waarna de coating opnieuw moet worden aangebracht.


Het bouwen van een goed drainagesysteem is de volgende stap na het bedekken en uiteindelijk stoppen met het tonen van goede resultaten. Het kost meer dan alleen het gebruik van een jas aan de muur en vereist meer manwerk om de juiste drainage te installeren, zodat het water niet geblokkeerd wordt rond de kelder en tegen muren oploopt.